Skip to main content
TOEKOMST

Nieuwe Energie verkocht

By 14 juli 2017november 8th, 2017No Comments

De Amsterdamse ontwikkelaar Lingotto heeft het monumentale complex van Nieuwe Energie in de Waarderpolder overgenomen van Haarlem Energy.

De wisseling van het eigendom betekent een doorbraak in de aanpak van dit verwaardeloosde bedrijfscomplex. De gemeente en Haarlem Energy waren na jarenlang onderhandelen in een paststelling terechtgekomen die dreigde uit te draaien op een juridische strijd.

Lingotto wil zich bij de herontwikkeling van het gebied houden aan de voorwaarden die de gemeente daarvoor heeft opgesteld. Dat betekent dat er geen woningbouw komt, zoals Haarlem Energy van plan was. Woordvoerder Clarissa Slingerland van Lingotto laat weten dat het een cultureel bedrijventerrein gaat worden, een ontmoetingsplek waar ook evenementen worden gehouden.

“Wij zien de enorme potentie van dit gebied, maar wij zagen ook dat de herontwikkeling helemaal klem zat. Daar willen we samen met de gemeente een oplossing voor vinden, we willen gezamenlijk iets neerzetten waar iedereen baat bij heeft. Wij zien er juist een uitdaging in om onmogelijke projecten tot iets moois te maken, het moet een prettige en aangename omgeving worden. Maar dat zal niet gemakkelijk zijn.’’

De gemeente blijft eigenaar van twee kavels, maar die worden wel bij de plannen van Lingotto betrokken.

Lingotto heeft in Amsterdam spraakmakende projecten op zijn naam staan. Zo is de oude Shelltoren Overhoeks omgetoverd in de succesvolle verticale stad A’dam toren.

 

bron: IJmuider Courant